Back to Portfolio

SAIF Renovation

DAY CPM served as the Owner’s Representative for the State Accident Insurance Fund (SAIF) Corporation’s Salem Campus renovation. The renovation took place in order to keep the buildings in compliance with seismic codes and standards, as well as updating other systems within the buildings. In addition to the structural challenges, the SAIF campuses are located within a floodplain, and were upgraded to protect from possible damage, if the surrounding Pringle Creek floods again.

SAIF’s main building on High Street increased in square footage with the new design due to the additional floors. The Parkway building received minor interior remodeling to assist in building sustainability, while the exterior remained true to its current design. While the other buildings in this project will be renovated, the Church Street Building was demolished. In its place a walkway was created and surrounded by a natural landscaping. These renovations assisted in bringing these buildings up to date with a more sustainable and eco-friendly design that will benefit all those that SAIF assists for years to come.  

Client: SAIF
Location: Salem, OR
Project Budget: $106 Million
Project Size: 185,000 SF plus 92,000 SF in Tenant Improvement
Completion: December 2018

LEED-Gold-logo.jpg